számítógép szerviz 14.ker,számítógép szervíz 14.ker,számítógép javítás 14.ker, pc szerviz 14. kerület, pc javítás 14.ker Budapest, számítógép szerelő14.ker,számítógép szervíz házhoz XIV.kerület,14. kerület,Számítógép Szerviz (Budapest 14.ker); Számítógép javítás ingyenes kiszállással otthonában 14.ker, irodájában/ PC javítás, vírusirtás, vírusírtás Budapest 14.ker,számítógép szerviz 14.ker, számítógép javítás 14.ker, pc szerviz 14.kerület, pc javítás 14.kerület, Budapest 14.kerület, számítógép szerelő 14.ker,számítógép szervíz házhoz XIV.kerület,14. kerület, számítógép szervíz 14.ker,pc szervíz házhoz 14.ker, vírusirtás 14.kerület, vírusírtás 14.kerület,vírusirtás 14.kerület hétvégén,laptop javítás 14.kerület,laptop szeviz 14. kerület,notebook szerviz 14.ker,notebook javítás 14. kerület,laptop szervíz 14. kerület

 |  Főoldal | Szolgáltatások | Laptop javítás | GYIK  | Áraink | Kapcsolat |

 

A leggyakrabban előforduló számítógép hibák

Tapasztalataink szerint a leggyakoribb hibát a számítógép tápellátása okozza.

Ez álatalában az alábbi hibajelenségeket takarja:

Tápellátási zavarok:

Tápellátási zavarok,Memória hiba,Winchester hiba,VGA kártya hiba, videókártya hiba,Alaplapi hiba

 1. A számítógép nem kapcsol be a PowerLed és a HDD led nem világít
 2. Bizonytalan működés , a gép többször újraindul
 3. Füstöl a gép hátulja, égett szag érződik
 4. Új hardvert építettünk be nem elég a teljesítmény

Ha szerencsénk van akkor a tápegység meghibásodása egyszerű tápegység cserével orvosolható.

Rosszabb esetben a keletkező túlfeszültség tönkreteheti az alaplapot, winchestert stb. Sajnos elég sok elfröccsent kondenzátorral, tranzisztorral szétnyílt IC-vel találkoztunk pályafutásunk során. Ha nem biztos abban, hogy a problémát meg tudja oldani hívja szervizünket segítünk kiválasztani a megfelelő teljesítményű és minőségű tápegységet amit természetesen be is szerelünk kívánságára. Ha a tápegységünk vagy a processzrohűtőnk erősen beporosodott, nincs megfelelő légáramlás a processzor vagy a táp túlmelegedhet esetleg meg is hibásodhat vagy bizonytalan működést produkál. Ilyenkor célszerű a gépet kitisztíttatni.

Memória hibák:

Memória

 1. Bekapcsoláskor a gép sípol
 2. Működés közben "kékhalál"
 3. Váratlan programleállás gép lefagy
 4. Bizonytalan működés újraindul a gép

A memória hiba legegyszerűbben egy teszt futtatásával megállapítható.Töltsön le a tesztprogramot. Irja ki egy üres CD-re majd bootoljon a CD-ről és indítsa el a programot. Ha hibás memória szegmenst észlel a program akkor a memóriát ki kell cserélni.

Winchester hibák:

Tápellátási zavarok,Memória hiba,Winchester hiba,VGA kártya hiba, videókártya hiba,Alaplapi hiba

 1. A winchester kattog nem tud pozícionálni
 2. Telepítéskor írás/olvasás hiba
 3. Működés közben a gép lefagy
 4. read/write error
 5. BIOS Setup nem ismeri fel a HDD

A winchester számos mozgó alkatrészt tartalmaz ezér tegy bizonyos idő után szinte törvényszerű a meghibásodás. A gyártók lapján ez az érték áltakában megtalálható , az élettartam általában órában van megadva. Ha a HDD egyre hangosabbá kezd válni, lassul a működése azonnal mentsük le adatainkat és ellenőrizzük a winchesterünket. A gyártó oldalain általában számos program található, ezek használatával vigyázzunk mert könnyen letörölhetjük vele fontos adatainkat.

VGA kártya hibák:

 1. Bekapcsoláskor a gép sípol
 2. Nincs kép
 3. A kép kockás, szemetes
 4. Menet közben fagyás

A probléma csere kártya behelyezésével viszonylag könnyen behatárolható. Ha menet közben jelentkezik a probléma ellenőrizzük a kártya hűtését (ventillátor, vízhűtés). A nem megfelelő hűtés a kártya fagyását okozhatja. Ha a kép folyamatosan kockás vagy szemetes a kártya memóriája is lehet a hiba okozója.

Alaplapi problémák:

 1. A gép nem indul
 2. Működés közben fagyás

Ellenőrizzük a tápegység csatlakoztatását, kössünk le minden HW elemet ha így sem indul (de tápot kap) ellenőrizzük, hogy az alaplapi kondenzátorok nem púposodtak-e meg. Ha igen akkor biztosak lehetünk abban. hogy a problémákat az alaplap okozza.

Ellenőrizzük, hogy nincs-e az alaplapon égés, vagy sérülés.

Helytelen beépítés:

 1. Ha valamilyen új tároló egységet építünk be ellenőrizzük, hogy a jumperek (master/slave) jól vannek-e konfigurálva.
 2. A tápegységet helyesen csatlakoztattuk-e
 3. A kártyák, memóriák beérnek-e a foglalatba
 4. Az egységet jó slotba dugtuk-e

Természetesen ezek a leírások nem teljesek csupán segítséget adnak a lehetséges hibamegállapításhoz. A szakértelmet és tapasztalatot és a megfelelő eszközöket nem pótolja semmi. Csak akkor álljon neki javítani, ha azzal nem okoz esetleg helyrehozhatatlan hibát adatvesztést.

Hívja telefonszámaink valamelyikét, egyeztessen időpontot és számítógép szerelőnk házhoz megy elvégezni a computer karbantartást.

Számítógép javításban az Ön partnere DarbyPc

 Hibabejelentés:

+3630 684-32-45
+3670 219-55-50
+3620 80-70-153

időpont egyeztetés, telefonos segítségnyújtás.

Tápellátási zavarok, Memória hiba, Winchester hiba, VGA kártya hiba, videókártya hiba, Alaplapi hiba

 

Hasznos tanácsok

Számítógép karbantartás

Ha szeretné, hogy számítógépe, laptopja megbízhatóan, gyorsan üzemeljen éveket át, akkor szüksége lesz szoftveres és hardveres karbantartásra.

Bővebben:

Számítógép lassulás okai

Néhány szoftver szereti frissíteni magát a háttérben, vagy épp olyan folyamatokat futtat, amik teljesen szabályosak, viszont lefoglalják a rendszer kapacitását

Bővebben:

Leggyakoribb PC hibák

 • Tápellátási zavarok
 • Memória hibák
 • Winchester hibák
 • VGA kártya hibák
 • Alaplapi problémák
 • Helytelen beépítés

Bővebben:

Számítógépes vírusok

A vírusok, a férgek és a trójai falovak olyan rosszindulatú programok, amelyek tönkretehetik a számítógépet vagy a számítógépen tárolt adatokat, lelassíthatják az internetkapcsolatot, és a számítógép segítségével elküldik önmagukat az Ön barátainak, munkatársainak és az internet számos egyéb részére.

Bővebben:

Memória bővítés, beszerelés.

A legfontosabb az , hogy az alaplapunknak megfelelő modulokat válasszuk. Érdemes a gyártó weboldalán informálódnunk először milyen foglalatú és milyen órajelű modulokkal képes működni a computerünk.

Bővebben:

Itt az első 3.0-s külső merevlemez

A Freecom jelentette be a világ első USB 3.0-s szabványt támogató külső adattárolóját. A Hard Drive XS 3.0-t egy 3,5 colos külső meghajtóházban helyezték el, maximális olvasási sebessége eléri a másodpercenkénti 130 megabájtot.

Bővebben:

Hogyan válasszak notebook-ot?

Laptop vásárlási tanácsok.

Bővebben:

 

Hírek, érdekességek

  |  Főoldal | Szolgáltatások | Laptop javítás | GYIK  | Áraink | Kapcsolat |